shape
Szukaj
Konto
Koszyk
0

Wegański mus czekoladowo-kawowy

Czas na szybki i prosty wegetariański deser z nutą twojej ulubionej kawy.

Składniki

150 ml woda z puszki po ciecierzycy
1 łyżka cukru pudru
sól szczypta
110 g czekolady gorzkiej
1 łyżeczka kakao
1 łyżka zmielonej kawy Woseba Arabica
Owoce lub dżem do ozdoby

Wykonanie

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i odstaw do ostygnięcia. Wodę po ciecierzycy przelej do miski, dodaj szczyptę soli i ubijaj do momentu powstania sztywnej piany (tak jak w przypadku białek jajka kurzego). Podczas ubijania dodaj cukier puder. Gdy piana jest już sztywna, dodaj rozpuszczoną czekoladę, kawę i kakao. Wszystko delikatnie wymieszaj do połączenia. Mus przełóż do wybranych naczynek i wstaw do lodówki na godzinę. Deser udekoruj owocami lub ulubionym dżemem.