Rozgrzewająca kawa z dodatkiem alkoholu? Wypróbuj przepis na kawę z rumem przygotowany przez baristów marki Woseba!
Składniki:
- 160 ml naparu z kawiarki (ok. 12 g kawy mielonej Woseba Espresso na 160 ml wody),
- 30 ml rumu,
- ½ łyżeczki przyprawy do piernika,
- ½ łyżeczki cukru trzcinowego,
- 50 ml mleka,
- cynamon do posypania.
Przygotowanie
Kawę mieloną Woseba Espresso zaparz w kawiarce. Podgrzane mleko (ok. 65ᵒC) spień ręcznym spieniaczem. Do ulubionej szklanki dodaj rum, przyprawę do piernika i cukier trzcinowy, a następnie wlej gorącą kawę. Na wierzch kawy powoli wlej spienione mleko i posyp je cynamonem. Przed wypiciem całość zamieszaj.
Rozgrzewająca kawa z dodatkiem alkoholu? Wypróbuj przepis na kawę z rumem przygotowany przez baristów marki Woseba!
Składniki:
- 160 ml naparu z kawiarki (ok. 12 g kawy mielonej Woseba Espresso na 160 ml wody),
- 30 ml rumu,
- ½ łyżeczki przyprawy do piernika,
- ½ łyżeczki cukru trzcinowego,
- 50 ml mleka,
- cynamon do posypania.
Przygotowanie
Kawę mieloną Woseba Espresso zaparz w kawiarce. Podgrzane mleko (ok. 65ᵒC) spień ręcznym spieniaczem. Do ulubionej szklanki dodaj rum, przyprawę do piernika i cukier trzcinowy, a następnie wlej gorącą kawę. Na wierzch kawy powoli wlej spienione mleko i posyp je cynamonem. Przed wypiciem całość zamieszaj.