Poczuj moc inspiracji w kawie Woseba Maestro! Niech Twoim dzisiejszym natchnieniem stanie się przepis na kawę z czekoladą i malinami 🙂
Składniki:
- 80 ml naparu z kawy ziarnistej WOSEBA Maestro, zaparzonej w ekspresie ciśnieniowym (ok. 16 g kawy na 80 ml wody),
- 2 łyżeczki konfitury malinowej,
- 4 kostki czekolady,
- 150 ml mleka (3,2%),
- maliny świeże lub suszone do dekoracji.
Przygotowanie
Na dnie wysokiej szklanki umieść konfiturę malinową. Spień mleko i przelej je do szklanki z konfiturą. Zaparz kawę, a następnie dodaj do niej 4 kostki startej czekolady, całość zamieszaj. Kawę z czekoladą przelej do szklanki z konfiturą i mlekiem. Napar udekoruj świeżymi lub suszonymi malinami. Przed wypiciem całość zamieszaj.