Jeśli lubisz znane smaki i sprawdzone połączenia składników – przygotuj najlepszą latte według tego przepisu. Wymaga minimum wysiłku, a bogaty smak kawy z kakao oraz orzeźwiający aromat pomarańczowej skórki sprawią, że będziesz mieć ochotę na więcej 🙂 .
Składniki (1 porcja):
- 120 ml mleka,
- 30 ml espresso przygotowanego z kawy Woseba Espresso,
- 1 łyżeczka kakao,
- ½ łyżeczki cukru trzcinowego,
- odrobina skórki otartej z pomarańczy.
Wykonanie:
Do filiżanki wsyp kakao i cukier trzcinowy. Przygotuj intensywny napar bez fusów. Mleko podgrzej w rondelku i spień. Wlej kawę do filiżanki i mieszaj, aż cukier i kakao się rozpuszczą. Następnie dodaj spienione mleko. Na koniec zetrzyj odrobinę skórki z pomarańczy. Smacznego!