Na jesienną słotę mamy wyjątkowy przepis na aromatyczną kawę z dynią, cynamonem oraz chili. Przygotuj duży kubek i ciesz się długimi chwilami przyjemności.
Składniki (1 porcja, ok. 300 ml):
- 200 ml mleka,
- 100 ml naparu z kawy Woseba Crema Gold,
- szczypta chili,
- 2 łyżki dyniowego purée (upieczonej i zmiksowanej dyni),
- 2-3 łyżeczki masy kajmakowej.
Do dekoracji:
- spienione mleko (opcjonalnie – bita śmietana),
- szczypta mielonego cynamonu.
Wykonanie:
Do rondelka wlej mleko, dodaj dyniowe purée, masę kajmakową oraz szczyptę chili. Postaw na małym ogniu i podgrzewaj, cały czas mieszając. Spróbuj i ewentualnie dodaj więcej masy kajmakowej – do smaku. Przygotuj kawę, np. w prasce francuskiej. Do filiżanki wlej kawę, mleko i udekoruj bitą śmietaną oraz cynamonem.