Kawa i czekolada to klasyczne oraz sprawdzone połączenie, które przypadnie do gustu wszystkim smakoszom słodkich, orzeźwiających deserów. Poznaj nasz przepis na czekoladowo-kawowy mus z lodami.
Składniki (na 2 porcje):
- 2 porcje espresso z kawy WOSEBA BIO ORGANIC,
- ½ szklanki mleka,
- 8 łyżek serka mascarpone,
- ½ tabliczki gorzkiej czekolady,
- ½ tabliczki białej czekolady,
- lody waniliowe.
Wykonanie:
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, każdy z rodzajów osobno. Do przestudzonej, rozpuszczonej czekolady dodaj po 4 łyżki serka mascarpone i dokładnie wymieszaj. Gotowe masy przełóż do szklanki. Najpierw ciemną, potem jasną warstwę. Zaparz espresso i połącz je z mlekiem. Przelej do szklanek i dodaj kulkę lodów waniliowych.
Smacznego!