Wyrusz z nami w kawową podróż. Dzisiaj zapraszamy Cię do Austrii.
Ulubiona kawa wiedeńczyków z dodatkiem czekolady i bitą śmietaną znana jest na całym świecie. Poznaj przepis dzięki, któremu na chwile przeniesiesz się do małej kawiarni w Wiedniu.
Miłej podróży!
Składniki:
- 150 ml espresso z dodatkiem wody WOSEBA MOCCA FIX GOLD,
- 50 ml śmietany kremówki,
- 2- 3 kostki ciemnej czekolady,
- 1 łyżeczka czekolady w proszku,
- bita śmietana do dekoracji.
Wykonanie
Podgrzej śmietanę i dodaj do niej czekoladę. Kiedy czekolada się, rozpuści, wsyp czekoladę w proszku i dokładnie wymieszaj. Należy uważać, by śmietana nie zaczęła wrzeć. Zaparz kawę i dodaj ją do czekolady. Całość przelej przez sitko do szklanki. Gotową kawę udekoruj bitą śmietaną i startą czekoladą.