Kawa dalgona to hit ostatnich miesięcy. Na czym polega jej sekret? Dowiedz się, oglądając nasz wideoprzepis na niezapomnianą kawę Woseba Crema Gold z czekoladą.
Składniki:
- 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej WOSEBA Crema Gold,
- 3 łyżki gorącej wody,
- 3 łyżeczki cukru,
- 30 g czekolady,
- 150 ml mleka (3,2%).
Przygotowanie:
Kawę, gorącą wodę i cukier umieść w wysokim naczyniu, miksuj do uzyskania jednolitej, puszystej konsystencji. Mleko podgrzej do temperatury 65ᵒC, a następnie spień ręcznym spieniaczem do mleka lub dyszą ekspresu ciśnieniowego.
Czekoladę umieść w rondelku wraz z 40 ml wody.
Podgrzewaj, mieszając, aż osiągną jednolitą konsystencję.
Następnie przelej do wysokiej szklanki.
Spienione mleko nalej delikatnie na czekoladę.
Na wierzch mleka nałóż łyżeczką przygotowaną wcześniej kawę.
Przed wypiciem całość dokładnie zamieszaj.