Doskonała do parzenia w ekspresie oraz metodą tradycyjną.
Dostępne opakowania: 500 g, 250 g vacuum
Kawa ziarnista Woseba Arabica to oryginalna kompozycja smakowa, którą tworzą starannie wyselekcjonowane ziarna pochodzące z plantacji położonych powyżej 1200 m n.p.m. Gatunek kawy arabica ma mniejszą zawartość kofeiny niż robusta, dzięki czemu jest łagodniejszy i zawiera zdecydowanie mniej wyczuwalnej goryczy. Na wyjątkowe walory smakowe arabiki wpływa ponadto większa zawartość tłuszczów oraz cukru.
Najczęściej wybierana 100% arabika
Kawa mielona Woseba Arabica powstaje z ziaren uprawianych na plantacjach wysokogórskich, które leżą powyżej 1200 m n.p.m. Jest to optymalna wysokość do uprawy dobrej jakości arabiki zachwycającej harmonijnym, delikatnym, pełnym smakiem. Warto wiedzieć, że arabika zawiera mniej kofeiny, w przeciwieństwie do uprawianej na niższych wysokościach robusty, a przy tym wyróżnia się wyższą zawartością tłuszczu oraz cukru. Woseba Arabica przypadnie do gustu miłośnikom kaw delikatnych, o niskiej kwasowości. Doskonale nadaje się do przyrządzania klasycznej małej czarnej i równie wyśmienicie komponuje się z kawami mlecznymi, takimi jak cappuccino czy caffè latte.
Kawa mielona Woseba Arabica wyróżnia się:
- delikatnym, pełnym smakiem,
- średnim stopniem prażenia,
- niską kwasowością.
Kawa mielona w opakowaniu vacuum
Mielona Woseba Arabica dostępna jest w trzech wersjach do wyboru: puszce (500 g), paczce (250 g) oraz opakowaniu vacuum (500 g, 250 g). To ostatnie polecamy szczególnie osobom, które robią zapasy kawy – takie opakowanie jest bardzo łatwe w przechowywaniu, gdyż nie ma w nim powietrza. Jeśli natomiast preferujesz arabikę w całych ziarnach, sprawdź nasze kawy ziarniste w puszce (500 g) lub paczce (1000 g, 500 g, 250 g). W rodzinie Woseba Arabica znajdzie się też coś dla fanów kaw rozpuszczalnych – w tym przypadku do wyboru są słoiki o gramaturze 200 g i 100 g.
Woseba Arabica świetnie smakuje bez względu na sposób przygotowania. Możesz ją więc przyrządzać tak, jak lubisz: w ekspresie, kawiarce lub metodą tradycyjną.