Pożegnania powinny być słodkie jak maliny i pełne szczęścia – jak nasza kawa! Choć lato dobiega końca, my przedłużamy jego trwanie bogatym w smaku latte. Spróbujcie sami!
Składniki:
– 30 ml intensywnego naparu przygotowanego z kawy WOSEBA Crema Gold, np. w kawiarce,
– 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady,
– 50 ml śmietany (do rozpuszczenia czekolady),
– garść malin,
– 120 ml mleka.
Wykonanie:
Mleko spień w prasce francuskiej (jak na filmie). Czekoladę pokrusz i wrzuć do rondelka, wlej śmietanę i podgrzewaj tak długo, aż czekolada się rozpuści, a masa będzie jednolita. Kawę przygotuj w kawiarce. Maliny umieść w szklance i zalej je czekoladą. Spienione mleko przelej do szklanki. Na koniec delikatnie wlej kawowy napar. Po prostu pyszne!
Pożegnania powinny być słodkie jak maliny i pełne szczęścia – jak nasza kawa! Choć lato dobiega końca, my przedłużamy jego trwanie bogatym w smaku latte. Spróbujcie sami!
Składniki:
– 30 ml intensywnego naparu przygotowanego z kawy WOSEBA Crema Gold, np. w kawiarce,
– 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady,
– 50 ml śmietany (do rozpuszczenia czekolady),
– garść malin,
– 120 ml mleka.
Wykonanie:
Mleko spień w prasce francuskiej (jak na filmie). Czekoladę pokrusz i wrzuć do rondelka, wlej śmietanę i podgrzewaj tak długo, aż czekolada się rozpuści, a masa będzie jednolita. Kawę przygotuj w kawiarce. Maliny umieść w szklance i zalej je czekoladą. Spienione mleko przelej do szklanki. Na koniec delikatnie wlej kawowy napar. Po prostu pyszne!