shape
Szukaj
Konto
Koszyk
0

Latte dyniowe

Latte dyniowe

Wyczaruj aromatyczną jesienną kawę z dyniowego purée. Zapraszamy na dyniowe latte w wersji domowej 🙂

Składniki:

  • podwójne espresso z WOSEBA Mocca Fix Gold,
  • ½ szklanki mleka lub napoju roślinnego,
  • łyżeczka cukru,
  • 3 łyżki purée z dyni,
  • szczypta przyprawy do piernika,
  • szczypta cynamonu,
  • bita śmietana do dekoracji.

Wykonanie:

Purée z dyni wymieszaj z przyprawami oraz cukrem i przełóż do wysokiej szklanki. Dodaj spienione mleko lub napój roślinny. Następnie wlej podwójne espresso do mleka. Jeśli zrobisz to powoli, utworzysz 3 warstwy napoju. Na wierzchu możesz dodać bitą śmietanę oraz odrobinę cynamonu.

Smacznego!