Doskonała do parzenia w ekspresach ciśnieniowych, przelewowych, jak i metodą tradycyjną.
Dostępne opakowanie: 500g
Najlepsza kawa ziarnista do espresso
Nie wyobrażasz sobie poranka bez filiżanki espresso? Specjalnie z myślą o miłośnikach tego naparu przygotowaliśmy aromatyczną kawę Woseba Espresso, którą można rozpoznać po eleganckim czarnym opakowaniu. Jest to 100% arabika pochodząca z plantacji i dziko rosnących krzewów, która przypadnie do gustu miłośnikom intensywnych naparów. Woseba Espresso to nasza najbardziej wyrazista kawa, dlatego jeśli szukasz ziaren o wyrazistym smaku, to właśnie masz je przed sobą!
Kawa ziarnista Woseba Espresso wyróżnia się:
- wysokiej jakości ziarnami,
- zróżnicowanym pochodzeniem (plantacje i dziko rosnące krzewy),
- unikatowym, bogatym smakiem,
- specjalnym procesem prażenia,
- niską kwasowością,
- wysoką intensywnością.
Jak zrobić espresso? Metody parzenia
Espresso najlepiej przygotować z użyciem ekspresu ciśnieniowego lub przelewowego, choć do zaparzenia kawy możesz wykorzystać również metodę tradycyjną albo klasyczną kawiarkę. Esencjonalne espresso smakuje wyśmienicie bez żadnych dodatków, a także sprawdza się jako baza do przygotowania caffè latte, latte macchiato czy cappuccino.
Kawa ziarnista Woseba Espresso w puszce dostępna jest o gramaturze 500 g. W naszej ofercie znajdziesz również ziarna w klasycznej paczce (1000 g, 500 g, 250 g) oraz kawę mieloną Woseba Espresso w puszce (500 g), paczce (250 g) lub vacuum (500 g, 250 g). Wybierz najwygodniejsze opakowanie i ciesz się aromatyczną, intensywną kawą każdego dnia!