Doskonała do parzenia w ekspresie oraz metodą tradycyjną.
Dostępne opakowanie: 500 g
Polecana kawa mielona do espresso
Filiżanka kawy o poranku to nie tylko sposób na rozbudzenie, ale również na dobry nastrój.Jeśli Twoje samopoczucie diametralnie się poprawia po intensywnym porannym espresso, zadbaj o to, by w kuchennej szafce nigdy nie zabrakło dobrej jakości kawy.
Woseba Espresso to 100% arabika. Swój unikatowy, bogaty, intensywny smak zawdzięcza starannej selekcji wysokiej jakości ziaren oraz specjalnemu procesowi prażenia. W tej stylowej czarnej puszce znajdziesz wszystko to, czego oczekujesz od esencjonalnego espresso.
Kawa mielona Woseba Espresso zachwyca:
- wysokiej jakości ziarnami z plantacji i dzikich krzewów,
- unikatowym, bogatym smakiem,
- niską kwasowością,
- wyjątkową intensywnością.
Jak zrobić espresso? Metody parzenia
Do przygotowania espresso możesz wykorzystać ekspres ciśnieniowy, ekspres przelewowy lub kawiarkę. Bez trudu zaparzysz je też metodą tradycyjną. Decydując się na kawę mieloną, nie musisz się martwić stopniem zmielenia ziaren – zrobiliśmy to za Ciebie! Kawę Woseba Espresso możesz wykorzystać zarówno do esencjonalnej małej czarnej, jak i do przygotowania pysznych kaw mlecznych.
Kawa mielona dostępna jest w puszce o gramaturze 500 g. Możesz również wybrać zmielone ziarna w paczce (250 g) czy opakowaniu vacuum (500 g, 250 g). Jeśli wolisz samodzielnie mielić ziarna, sprawdź nasze kawy ziarniste w paczce (1000 g, 500 g i 250 g) lub puszce (500 g) z rodziny Woseba Espresso.