Doskonała do parzenia w ekspresie oraz metodą tradycyjną.
Dostępne opakowanie: 250 g
Jaką kawę wybrać do espresso?
Słowo espresso pochodzi od włoskiego espressivo, co można tłumaczyć jako ‘wyrazisty’. Ten przymiotnik doskonale opisuje esencję kawy mielonej Woseba Espresso, którą wyróżnia intensywny, głęboki, bogaty smak. Rodzina Woseba Espresso to kawy ze 100% ziaren arabiki oraz jedne z naszych najbardziej intensywnych kaw – polecamy je szczególnie miłośnikom małej czarnej. Poznasz je po czarnym opakowaniu, które przywodzi na myśl esencjonalną, świeżo zaparzoną kawę.
Kawa mielona Woseba Espresso urzeka:
- wysokiej jakości ziarnami,
- zróżnicowanym pochodzeniem (plantacje i dzikie krzewy),
- niską kwasowością i wysoką intensywnością,
- bogatym, niepowtarzalnym smakiem.
Najlepsza kawa mielona do espresso
Nie masz czasu na codzienne mielenie ziaren? Postaw na kawę mieloną, dzięki której znacznie szybciej przygotujesz filiżankę aromatycznego naparu o poranku. Prezentowana kawa mielona z linii Espresso dostępna jest w opakowaniu 250 g, choć możesz również zdecydować się na gramaturę 500 g w puszce lub 500 g, 250 g vacuum. Miłośnikom mielenia ziaren tuż przed parzeniem polecamy natomiast nasze kawy ziarniste w paczce (1000 g, 500 g, 250 g) lub puszce (500 g).
Do przygotowania espresso możesz wykorzystać metodę tradycyjną, ekspres ciśnieniowy, ekspres przelewowy lub kawiarkę. Wybierając kawę mieloną, nie musisz się martwić stopniem zmielenia ziaren – zrobiliśmy to za Ciebie! Woseba Espresso to świetny wybór nie tylko do przygotowania małej czarnej, ale również jako baza do kaw mlecznych.