Doskonała do parzenia w ekspresach ciśnieniowych, przelewowych, jak i metodą tradycyjną.
Dostępne opakowania: 1000 g, 500 g, 250 g
Najczęściej polecana kawa do espresso
Szukasz kawy ziarnistej do przygotowania esencjonalnego espresso? Sięgnij po kompozycję stworzoną specjalnie z myślą o miłośnikach tego klasycznego naparu. Intensywność i czerń są tu obecne na każdym kroku – nie tylko na zewnątrz, ale też w środku opakowania. Kawa ziarnista Woseba Espresso to 100% arabika zbierana zarówno na plantacjach, jak i z dziko rosnących krzewów. Dzięki wysokiej jakości ziarnom i specjalnemu procesowi prażenia udało nam się uzyskać bogaty, niepowtarzalny smak. To kawa, z którą zechcesz zostać na dłużej.
Woseba Espresso wyróżnia się:
- wysokiej jakości ziarnami,
- oryginalnym pochodzeniem (plantacje i dziko rosnące krzewy),
- wysoką intensywnością,
- niską kwasowością,
- specjalnym procesem prażenia,
- bogatym, niepowtarzalnym smakiem.
Najlepsza kawa do espresso – ziarnista czy mielona?
Niektórzy twierdzą, że espresso smakuje najlepiej wtedy, gdy ziarna mieli się tuż przed parzeniem. Jeśli jesteś zwolennikiem tej teorii, w naszej ofercie znajdziesz kawę ziarnistą Woseba Espresso w opakowaniach o gramaturze 1000 g, 500 g i 250 g, a także w eleganckiej puszce (500 g), która świetnie nadaje się nie tylko do przechowywania ziaren, ale również na prezent. Przygotowaliśmy też coś dla osób, które chętniej wybierają kawy mielone: są one dostępne w puszce (500 g), paczce (250g) i w wersji vacuum (500 g, 250 g).
Kawę możesz zaparzać tak, jak lubisz: metodą tradycyjną, w ekspresie ciśnieniowym, ekspresie przelewowym lub kawiarce.