shape
Szukaj
Konto
Koszyk
0

Kawowe lody na patyku

Kawowe lody na patyku

Jeśli nie możesz doczekać się lata, kochasz kawę i szukasz inspirujących przepisów, to mamy dla ciebie sprawdzony przepis na proste lody kawowe na patyku!

Składniki:

  • 300 ml intensywnego naparu z kawy np. Woseba Espresso,
  • 100 ml słodzonego mleka skondensowanego (lub więcej, do smaku).
  • Potrzebne akcesoria: foremki do lodów na patyku.

Wykonanie:

Przygotuj intensywny napar z kawy np. w kawiarce lub przy użyciu aeropressa. Kawę wystudź, następnie wymieszaj z mlekiem skondensowanym, spróbuj i ewentualnie dodaj nieco więcej mleka. Przygotuj foremki do lodów – napełnij je, zamknij i wstaw do zamrażalnika. Po 3 godzinach lody kawowe będą gotowe!