shape
Szukaj
Konto
Koszyk
0

Kawa z Manhattanu

Kawa z Manhattanu

Wyrusz z nami w kawową podróż dookoła świata. Poznaj nasz przepis na mokkę prosto z Manhattanu. Zaskoczy Cię nie tylko wyglądem, ale i smakiem 🙂

Składniki (na 2 porcje)

  • kawa w ziarnach WOSEBA Mocca Fix Gold,
  • 2 szklanki mleka 3,2%,
  • 5-6 kostek czekolady mlecznej lub gorzkiej,
  • 2 łyżki masła orzechowego,
  • łyżka migdałów w płatkach.

Wykonanie:

Zmiel kawę i zaparz ją w kawiarce. W wodnej kąpieli rozpuść czekoladę i wymieszaj z masłem orzechowym. Spień mleko za pomocą spieniacza. Czekoladę przełóż do wysokich szklanek, następnie powoli wlej mleko. Poczekaj, aż warstwy się ułożą. Na górę wlej zaparzoną kawę, a ślad po kawie zakryj resztką mlecznej piany. Kawę posyp migdałami.

Smacznego!