Wyrusz z nami w kawową podróż dookoła świata. Poznaj nasz przepis na mokkę prosto z Manhattanu. Zaskoczy Cię nie tylko wyglądem, ale i smakiem 🙂
Składniki (na 2 porcje)
- kawa w ziarnach WOSEBA Mocca Fix Gold,
- 2 szklanki mleka 3,2%,
- 5-6 kostek czekolady mlecznej lub gorzkiej,
- 2 łyżki masła orzechowego,
- łyżka migdałów w płatkach.
Wykonanie:
Zmiel kawę i zaparz ją w kawiarce. W wodnej kąpieli rozpuść czekoladę i wymieszaj z masłem orzechowym. Spień mleko za pomocą spieniacza. Czekoladę przełóż do wysokich szklanek, następnie powoli wlej mleko. Poczekaj, aż warstwy się ułożą. Na górę wlej zaparzoną kawę, a ślad po kawie zakryj resztką mlecznej piany. Kawę posyp migdałami.
Smacznego!