Jeśli lubisz smak masła orzechowego, to ten przepis szczególnie przypadnie Ci do gustu. Odrobina słodkiego syropu oraz szczypta gałki muszkatołowej znakomicie podkreślą orzechowy smak kawy. Spróbuj koniecznie!
Składniki (2 porcje):
- 120 ml intensywnego naparu, np. przygotowanego z kawy Woseba Espresso,
- łyżka masła orzechowego,
- 2 łyżeczki syropu orzechowego,
- 160 ml mleka migdałowego.
Do dekoracji:
- bita śmietana,
- pokruszone orzechy włoskie,
- szczypta gałki muszkatołowej.
Wykonanie:
Masło orzechowe rozpuść w mleku. Zaparz kawę, np. w kawiarce. Do szklanki lub pucharka wlej syrop orzechowy, kawę oraz mleko. Udekoruj bitą śmietaną, kawałkami orzechów włoskich oraz gałką muszkatołową. Podawaj od razu.