shape
Szukaj
Konto
Koszyk
0

Czerwone owoce pod kruszonk膮

Czerwone owoce pod kruszonk膮

UWAGA! Pr贸ba generalna przed dniem mamy 馃檪 Podpowiadamy jak聽 przyrz膮dzi膰 pyszny deser聽 z wiosennych owoc贸w z nut膮 wanilii i kardamonu.

Sk艂adniki

  • 500 g truskawek,
  • 300 g rabarbaru,
  • 15 g cukru waniliowego,
  • szczypta kardamonu,
  • 50 g p艂atk贸w owsianych,
  • 50 g p艂atk贸w migda艂贸w,
  • 100 g m膮ki pszennej,
  • 100 g mas艂a,
  • 40 g cukru.

Wykonanie

Truskawki obierz z szypu艂ek, a rabarbar pokr贸j w centymetrow膮 kostk臋. Nast臋pnie wrzu膰 owoce do naczynia 偶aroodpornego, posyp cukrem waniliowym i dodaj szczypt臋 kardamonu. P艂atki owsiane i migda艂y wymieszaj膮 z m膮k膮 i cukrem oraz dodaj mas艂o. Kruszonk臋 zagnie膰 r臋koma i posyp ni膮 owoce. Wstaw do piekarnika na ok. 30-35 minut. Piecz w temperaturze 180掳C. Crumble smakuje znakomicie zar贸wno na ciep艂o, jak i na zimno – z lodami waniliowymi, bit膮 艣mietan膮 lub kleksem naturalnego jogurtu.