shape
Szukaj
Konto
Koszyk
0

Cappuccino z miętą i czekoladą

Cappuccino z miętą i czekoladą

Szukacie oryginalnego pomysłu na podanie kawy?  Wytrawna czekolada i orzeźwiająca mięta sprawią, że delikatne cappuccino zyska zupełnie nowy wymiar!

Składniki:

100 ml mleka,

1-2 łyżki miętowego syropu,

2 łyżki czekoladowego syropu,

30 ml espresso przygotowanego z kawy WOSEBA ARABICA,

do dekoracji: kakao, listek mięty.

Wykonanie:

Mleko podgrzej w rondelku i spień (przy użyciu spieniacza, praski francuskiej lub innej ulubionej metody). Przygotuj intensywny napar, np. w kawiarce lub ekspresie ciśnieniowym. Na dno filiżanki wlej syrop miętowy, syrop czekoladowy, następnie gorące espresso i delikatnie zamieszaj. Dodaj spienione mleko, udekoruj kakao i listkiem mięty. Od razu podawaj. Smacznego!